De voortuin, de eerste indruk van jouw wonining!

Je voortuin is hetzelfde als bij een bedrijf de entree, hiermee bedoelen we dat je voortuin het visitekaartje is van je huis. Als dit er netjes en sfeervol uitziet bepaal je al hoe je bezoek zich voelt voor dat deze bij je binnenkomen en maak je meteen een goede indruk.

Ook de waarde van je huis wordt beïnvloed door de aanblik van de voorkant van je huis.
Vandaar dat we eens wat extra aandacht willen geven aan de voortuin.

Bedenk een goed plan!

Het inrichten van een kleinere (voor)tuin kan een uitdaging zijn, je wilt hem zo inrichten dat het ruimer lijkt. Maak een ontwerp zodat je weet wat je wilt,
houd rekening met de positie van ramen en deuren.

Bepaal van te voren welke stijl je wilt (bijvoorbeeld Oosters of juist klassiek), welke materialen je perse naar voren wilt laten komen, en wat de functie ervan is; misschien wil je wel een parkeerplaats in je voortuin, eventueel met carport zodat je auto altijd beschut staat.

Bepaal voor dat je aan je ontwerp begint wat er in je voortuin hoort, de parkeerplaats hebben we al benoemd, maar denk ook aan grind waarmee je sfeer creëert, tegels wat op dit moment heel erg in zijn, en bijvoorbeeld een tuinpad of zitplaats met bijvoorbeeld een houten vlonder die er voor zorgt dat je een moderne strakke tuin hebt die warmte uitstraalt en vergeet vooral de verlichting niet (dus ook niet de elektriciteitspunten).

Aankleding van je voortuin

Houd plaats voor bloemen en planten, denk er aan dat je ook groenblijvende planten of winterbloemen in je tuin zet zodat het in de winter ook nog leuk is om naar je voortuin te kijken.

Plantenbakken kunnen dienen als afscheiding, bloembakken zorgen voor gezelligheid.

Om hoogteverschil te creëren kun je werken met stapelblokken, je kunt er bloembakken mee maken door de stapelblokken eindeloos en naar eigen smaak te stapelen of gewoon een muurtje dat dient als afscheiding tussen je buren.

Stapelblokken zijn multi inzetbaar en kunnen dienen voor allerlei projecten in je tuin.

Meer inspiratie opdoen? Bezoek onze showtuin of bestel direct online!

Naar webshop